Naiset voitokkaana joulutauolle

Pori 13.12.2014 FBT Karhut – SPV 1-3

– Jouluateria siivitti punakuonot lentoon –

SPV:n naisten syyskausi oli kaksijakoinen. Kausi alkoi kuudella tappiolla, mutta koska vastassa olleiden joukkueiden tiedettiin olevan sarjan kärkipäätä, ei Spedetär-leirissä missään vaiheessa masennettu. Usko omaan tekemiseen ja pienten palasten kohdalle loksahtaminen piti ilmapiirin positiivisena, ja SPV voitti viimeisestä viidestä pelistään neljä.

Viimeisimpänä hattuun haettiin karhun karvoja Porista. Liekö menomatkalla Parkanon Shellillä syöty jouluateria ollut se viimeinen hyvän energialatauksen tuonut palanen, mutta kotijoukkue oli lähes aseeton tiivistä seinäjokelaisnippua vastaan. -Tiedettiin, että pelistä on tulossa vähämaalinen – jopa yhden maalin peli, minkä vuoksi tähän ”neljän pisteen otteluun” lähdettiin ihan pelkästään puolustuksen kautta, totesi valmentaja Kim Takala

Oman haasteensa Porin otteluun heitti myös päällekkäinen 2. divariturnaus, mikä tarkoitti sitä, että Blue Foxin farmipelaajat eivät olleet käytettävissä. -Ajattelin vähän helpottaa valmentajan tehtävää aikaisella joululahjalla ja hankin mukaan pari tuttua naamaa edelliskaudelta, näin saimme matkaan lähes täydet kolme viisikkoa. Hyvinhän ”tytöt” pelasivatkin, hymyili joukkueenjohtaja Janne Oosi Maarit ”Marge” Antilan (2+0) ja Sallamari Koskisen (0+1) edesottamuksia. Ihan ”naftaliinista” Marge ja Sallamari eivät urheilukenkiä jalkoihinsa vetäneet. Molemmat oat treenanneet ykköslajiensa parissa, Marge jenkkifutiksessa ja Sallamari pikajuoksussa – molemmat parhaimmillaan maajoukkuetasoa.

Spedettäret lähtivät otteluun vahvasti ja ensimmäiset viisi minuuttia peliä pelattiin lähes ainoastaan kotijoukkueen päässä. Silti Pori säästyi takaiskuilta uhrautuvan puolustuksen ja hienon maalivahtipelin ansiosta. Lopulta erän puolivälissä Sallamari Koskinen näki hienosti vahvan nousun päätteeksi maalin takatolpille ehtineen Margen, jolla oli suhteellisen helppo työ siirtää yhdellä kosketuksella pallo maaliin. SPV teki yhden maalin jokaisessa erässä. Toisessa erässä Marge onnistui maalin läheltä jo toistamiseen, hyvän pelin pelanneen Lotta Rolanderin syötöstä. Kolmannen erän maalista vastasi Susanna Kuusisto Veera Latvalan esityöstä.

SPV:n maalilla torjunut Saana Latvala sai ensimmäiset torjuntatehtävänsä vasta kuuden minuutin kohdalla. Ei ollut siis helppo aloitus maalivahdillekaan olla alku kylmissään, mutta hienosti Saana hoiti tonttissa päästäen taakseen ainoastaan yhden koko ottelussa (33 torjuntaa). Vastustajan ainokainenkin syntyi maalinedushässäkässä, niin ettei kukaan oikein tiennyt kenestä ja mistä pallo maaliin tiensä löysi, mutta siellä se kuitenkin lopulta oli. Kyseinen maali syntyi ajassa 43:49 jääden Porin hyvästä loppupainostuksesta ja SPV:n vastaiskupaikoista huolimatta ottelun viimeiseksi.

– Tämä oli koko joukkueen voitto, jokainen täytti oman osuutensa eikä heikkoja lenkkejä ollut. Ei ollut millään tavalla helppo ottelu, vaikka näennäisesti välillä hallittiinkin selvästi. Kolmannessa erässä pakka alkoi vähän rakoilla, mutta jokainen paransi riittävästi loppua kohti, summasivat Takala ja Oosi yksissä tuumin.

Seuraavat ottelut ovat heti vuoden alussa, kun urheilutalolle saapuvat 3.1.2015 O2 Jyväskylästä ja 4.1. Hatsina Mikkelistä. Vierasotteluiden tuloksista 9-1 ja 8-2 lähdetään parantamaan, se on selvä!

ALIVOIMA TOIMII. SPV päästi kauden ensimmäisessä alivoimassaan (4.10.) maalin, kun alivoimaa oli pelattu 1:23. Sen jälkeen uhrautuva 4-sylinterinen punakone on nollannut kaikki 24 minuuttia vastustajan ylivoimaa, eli 12 ylivoimaa putkeen!