Naisilla voitokas viikonloppu

Kuvassa joukkueeseen hyvin sopeutunut Blue Fox -ryhmä, joka on ollut merkittävä osa joukkueen kokoonpanoa; vasemmalta Rosi Sandin, Emelie Penttinen, Evelina Rudnäs ja Jessica Storskrubb. Edessä keskellä maalivahti Hannah Pekkarinen. (kuva Johanna Åman)

Punainen palo roihahti ilmiliekkeihin

15.11.2014 SPV – Pisku 6-1

Kyllä kotiluola on aina kotiluola, totesivat SPV:n naiset päästessään viimein urheilutalolle. Vaikka Nurmon liikuntahallikin on tuttu paikka, ja Laihian monitoimitalollekin saatiin melkein tupa täyteen kannattajia, niin sarjan ensimmäiset pisteet kirjattiin sarjataulukkoon vasta rakkaalla kotikentällä, myös runsaslukuisen yleisön edessä.

Kuusi ottelua ja kuusi tappiota oli ehtinyt spedettärien sarakkeeseen tulla ennen voitokasta viikonloppua, mutta vahinko otettiin tuplaten takaisin. Lauantaina Spedettäriä vastaan saapui sarjanousija Pekolan Isku Hämeenlinnasta. Kamppailussa oli kyse siitä, kumpi ottaa kauden ensimmäiset sarjapisteensä, vai päädytäänkö kenties pistejakoon.

Pistenälkäisiä Spedettäriä ei tällä kertaa pistejako kiinnostanut, vaan peli oli kotijoukkueen hallussa alusta pitäen. Kotijoukkueen tehdessä ensimmäisen erän lukuisista paikoista vain yhden maalin, Farmijoukkue Bluefoxista maaliin hälyytetty Hannah Pekkarinen piti huolen siitä, ettei vastustaja saanut muutamasta paikasta yhtäkään. Myös avausmaali kirjattiin farmipelaajan nimiin, kun aiemmissakin peleissä hyvin esiintynyt Jessica ”Jessi” Storskrubb sai viimein maalihanat auki ja divaripallon taskuunsa.

Toisessa erässä SPV:n peli vapautui sitä myöten kun maaleja alkoi tulla. Aino ”Aikku” Salonen, Heta ”Hetsku” Pollarinen ja Lotta Rolander takoivat toisessa erässä Spedettäret jo neljän maalin karkumatkalle.

Kolmas erä oli edelleen SPV:n hallinnassa, vaikka Piritta Virkin tekemä kavennusmaali erän alkupuolella antoikin vielä vieraille pienen toivonkipinän. Jessin ja Aikun viimeistellessä viimeisellä kympillä toiset maalinsa, Piskun pyristely loppui siihen. Kädet hetkeksi kattoon ja huolellinen valmistautuminen seuraavan päivän peliin.

Spedettärien parhaana palkittiin kolme maalia pohjustanut Taru Martikainen, ja kaksi maalia naiseen tehneiden Aikun ja Jessin lisäksi ottelun hahmoihin kuului ehdottomasti ensimmäisen divaripelinsä pelannut maalivahti Hannah ”Peksi” Pekkarinen.

Vastustaja näki punaista

16.11.2014 SPV – GrIFK 4-3

Jos lauantain voittoisan ottelun jälkeen ei Spedetärleiristä vielä suurempia riemunkiljahduksia kuulunut, niin sunnuntaina oli toisin. Viimeisten minuuttien tapahtumat nostivat hienon ja tasaisen ottelun jännityksen huippuunsa, eikä kukaan kyennyt pidättelemään ottelun jälkeistä iloa kaunialaisten päiden painuessa lattiaa kohti.

Peli kulki ailahdellen Spedettärien hallitessa ensimmäistä erää. Evelina Rudnäs aloitti maalinteon jo ajassa 3:36 laukoessaan Jessica Storskrubin tarjoamasta vastapallosta kotijoukkueen riemuisasti 1-0 johtoon. Maali oli Evelinan ensimmäinen niin SPV:n riveissä kuin divarissakin ja taas otettiin palloa talteen. Puolessa välissä erää hienon vapaalyöntikuvion päätteeksi ”äippäkaksikko” Salonen-Pollarinen veivät kotijoukkueen jo 2-0 johtoon Hetskun ohjatessa Aikun syötön takatolpilta sisään. Hetken näytti, että SPV jatkoi siitä mihin oli edellisenä päivänä jäänyt, mutta GrIFK lisäsi toisessa erässä karvaustaan ja saikin siirrettyä pelin painopistettä SPV:n päätyyn. Tuloksena kolme maalia ja pelin kääntö vierasjoukkueen hallintaan. Omat paikkansa oli SPV:lläkin, mutta vastustajan maalilla torjunut Janeta Örterberg pelasi vahvaa ottelua.

Toiselle erätauolle mentiin siis maalin tappioasemassa, ja viimeiseen erään oli nyt löydettävä jostain lisää puhtia ottelun kääntämiseksi. Puolustuksen osalta valmennus tiivisti kahteen pakkipariin, jolla haettiin lisää pallollista vahvuutta, mutta hyökkäyksessä jatkettiin kolmen kentän voimin. Jokainen ketju oli kuitenkin pystynyt luomaan tasaisesti vaarallisia tilanteita vastustajan maalille.

Peli kääntyi kuin kääntyikin pikkuhiljaa takaisin Spedettärien hallintaan, ja muutamat lipsahdukset paikkasi viimeistään jälleen hienon ottelun pelannut ”Peksi”. Ajassa 54:52 kotijoukkueen työ viimein palkittiin, kun Lotta Rolander vapautti ”Jessin” läpiajoon ja Österberg sai antautua maalillaan kolmannen kerran.

Kun ottelua oli jäljellä enää reilu kaksi minuuttia, kotijoukkueelle sattui pieni kömmähdys. Puolustaja Anna Kulmalan vielä keräillessä hajonneen mailan kappaleita kentältä, uusi pelaaja hyppäsi kaukaloon liian aikaisin, ja tästä kotijoukkueelle kahden minuutin alivoima. Vaikka muut osa-alueet eivät välttämättä Spedettärien kohdalla ole aiemmin toiminutkaan, niin alivoima on ollut tällä kaudella rautaa. Punaiset kestivät alivoiman jälleen hienosti, ja koko kauden saldo on nyt ainoastaan yksi päästetty alivoimamaali ja yli 13,5 minuuttia kestettyä alivoimaa.

Ylivoiman päättyminen on monesti kummankin joukkueen kannalta vaarallinen tilanne, ja nyt sen sai kokea vierailija. Rivit eivät olleet vielä kunnossa juuri päättyneen ylivoiman jäljiltä, kun Anna Kulmala vapautti punanutun läpiajoon. Kukas muu tuosta syötöstä kiittikään kuin Jessi lisäten viikonlopun maalisaldonsa neljään. Pelikelloon jääneet seitsemän sekuntia kestettiin ja viikonloppu sai hienon päätöksen.

Sarjanousija GrIFK aloitti kauden ennakkoluulottomasti kolmella voitolla, mutta on sen jälkeen kokenut viiden tappion kautta divarin kovuuden. SPV:n kuntokäyrä sen sijaan on nyt kahden voiton myötä vahvassa nousussa ja lisää pisteitä lähdetään hakemaan kahden viikon päästä itärajalta asti. Silloin vastassa ovat JoKa Lappeenrannasta sekä kolmas sarjanousija Sudet Kouvolasta. Sen jälkeen tälle vuodelle jää enää Porin reissu joulukuun puolessa välissä. Seuraavat kotiottelut heti tammikuun alussa 3-4.1.2015 kun urheilutalolle saapuvat joukkueet kärkiryhmästä; O2 Jyväskylästä ja Hatsina Mikkelistä.